Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man die handelde in gestolen fietsen aangehouden.

Gepubliceerd op:

Maarssen - Woensdag 24 januari heeft de politie een 32-jarige jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van handelen in gestolen goederen. Het zou hierbij gaan om fietsen die hij via Marktplaats zou verkopen.

De gestolen fietsen stonden opgeslagen in een loods aan de Herenweg in Maarssen. Deze werden aangeboden via Marktplaats. De potentiële koper zou vervolgens bij de zogenaamde fietsenwinkel mogen komen kijken om de fiets te kopen.

In totaal zijn er 177 (vermoedelijk gestolen) fietsen aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

 

Heling
Bij het kopen van deze gestolen fietsen maakt u zich (wellicht onbewust) schuldig aan heling en dat is strafbaar. Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen artikelen en voertuigen. Onder heling valt ook het kopen van producten als u had kunnen vermoeden dat het om een gestolen artikel gaat. Bijvoorbeeld: u kunt een fiets, mobiele telefoon of auto kopen voor een prijs die eigenlijk te mooi is om waar te zijn. Die prijs is dat ook vaak. Veelal gaat het dan om een gestolen product.

 

Wat kunt u doen?
Via www.stopheling.nl of de app Stopheling kunt u kijken of een aangeboden artikel als gestolen bij de politie geregistreerd staat. Ook kunt u aangifte doen van gestolen goederen, zo kan de politie een onderzoek starten om de dader op te sporen. Dit kan via 0900-8844.

 

Kijk voor meer informatie op https://www.politie.nl/onderwerpen/heling.html