Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Vier aanhoudingen na vondst grote hoeveelheden verdovende middelen

De politie heeft op maandag 22 januari vier aanhoudingen verricht in een onderzoek naar verdovende middelen. Het gaat om een 26-jarige vrouw en 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 35-jarige man uit Diemen en een 44-jarige man uit Voorschoten. Zij worden verdacht van het produceren van en/of handelen in verdovende middelen.

Enige tijd geleden kwam bij de politie een melding binnen, waarin werd aangegeven dat er in een woning in Zwijndrecht grote hoeveelheden snoepgoed met daarin (vermoedelijk) verdovende middelen verwerkt, werden opgeslagen. De politie startte hierop een onderzoek, waarin bewijsmateriaal verzameld kon worden. Op 22 januari werden de 26-jarige vrouwelijke en 31-jarige mannelijke bewoner van de woning aangehouden. Er volgde een doorzoeking in de woning, waarbij er grote hoeveelheden snoepgoed met daarin vermoedelijk verdovende middelen werden aangetroffen. Dit snoepgoed is in beslag genomen en wordt getest door de Forensische Opsporing op de aanwezigheid van verdovende middelen.

In hetzelfde onderzoek kwam ook een bedrijfspand in Nederhorst den Berg in beeld. Ook in dit pand heeft op 22 januari een doorzoeking plaatsgevonden. Hier werden grote hoeveelheden koekjes en snoepjes aangetroffen waarvan eveneens het vermoeden bestaat dat daarin verdovende middelen zitten. Ook werden er henneptoppen aangetroffen. Hierop zijn een 35-jarige man uit Diemen en 44-jarige man uit Voorschoten aangehouden. Tijdens de doorzoeking in hun woningen werd eveneens dergelijk snoepgoed aangetroffen.

Melden helpt
Meldingen en tips van inwoners zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden of drugslabs opgerold dankzij meldingen van alerte burgers. Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900 - 8844. Liever anoniem melden? Dat kan volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

Gevonden snoepgoed
Henneptoppen