Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Synthetisch drugslab aangetroffen in Den Helder

Laatst gewijzigd op:

Den Helder - Aan de Marsdiepstraat in Den Helder is in een bedrijfspand een synthetisch drugslab aangetroffen. De politie deed daar, naar aanleiding van een tip, dinsdagmiddag 30 januari rond 15.30 uur een instap. In het pand heeft de politie een 40-jarige man uit Den Helder aangehouden. Zijn rol wordt verder onderzocht.

drugslab

Bij binnentreden ontdekte de politie een in werking zijnde synthetische drugslab. Vrijwel direct werd de omliggende winkelstraat afgesloten, de brandweer ingeschakeld en omliggende panden ontruimd. Vervolgens hebben brandweer en politie onderzoek verricht. Het drugslab en aanwezige spullen zijn ontmanteld, afgevoerd en vernietigd.

Tips

Heeft u informatie of tips die ons kunnen helpen bij dit onderzoek? Of heeft u in de omgeving van de Marsdiepstraat in Den Helder iets gezien dat u is opgevallen? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vermoedt u een drugslab?

Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in bedrijfspanden, boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Tekenen dat er zich een drugslab bevindt zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). In het betreffende gebouw zijn vaak kieren en/of ramen afgekit met purschuim. Ook kunnen de ramen beslagen zijn, afgeplakt of bedekt; de gordijnen gaan bijvoorbeeld nooit open.

Heeft u het vermoeden van een drugslab? Bel dan de politie ­­via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u hier.

2024021827

Marsdiepstraat Den Helder