Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

Gepubliceerd op:

Maastricht - Een inbreker is dinsdag 2 januari op heterdaad aangehouden kort nadat er een poging woninginbraak had plaatsgevonden.

inbreker forceert deur met koevoet

Oplettende getuigen belden rond 05.00 uur de politie nadat zij gezien hadden dat er iemand geprobeerd had in te breken in een woning aan het Bellefroidlunet. Politieagenten die meteen ter plaatse gingen, troffen kort na de melding een persoon aan in de omgeving die voldeed aan het signalement dat de getuigen hadden doorgegeven. 

Aanhouding
De verdachte, een 44-jarige man uit Maastricht is aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt verdacht van het plegen van meerdere woninginbraken en pogingen daartoe in Zuid-Limburg. Hij wordt morgen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

Het onderzoek is in volle gang.

Bewoners weten zelf  het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd persoon die bij huizen naar binnen gluurt bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden.