Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

UPDATE: Man (29) raakt zwaargewond na schietincident: politie start groot onderzoek

Laatst gewijzigd op:

Vlaardingen - Zondag 7 januari rond 02.00 uur is een 29-jarige man zwaargewond geraakt na een schietincident in een woning aan de Geert Grootelaan. De politie heeft drie mannen aangehouden: hun rol en betrokkenheid wordt onderzocht. Het grootschalige onderzoek is in volle gang. De politie zoekt getuigen.

Foto: Nieuws Op Beeld

Zaterdag op zondag kreeg de politie een melding dat er geschoten zou zijn in een woning aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen. Toen agenten daar aankwamen, rende een man de portiek uit. De agenten riepen dat hij staan moest blijven, maar hij rende door. Daarom voerden agenten een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten). De man luisterde niet naar de aanwijzingen van agenten. Hierop werden waarschuwingsschoten gelost en is er uiteindelijk ook gericht geschoten. Hij werd niet geraakt en kon aangehouden worden. De 24-jarige man uit Den Haag is overgebracht naar het politiebureau en wordt daar verhoord door de recherche.

Het slachtoffer werd zwaargewond in de woning aangetroffen en is gereanimeerd door de hulpdiensten. Daarna is hij met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hij ligt op dit moment in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Aanhoudingen
Een 23-jarige man uit Vlaardingen die in de woning aanwezig was tijdens het schietincident is later in de nacht ook aangehouden. Een derde verdachte, een 31-jarige man, is aangehouden in de woning tegenover het slachtoffer. In deze woning vonden agenten voorwerpen die mogelijk betrokken zijn bij de schietpartij. Wat de rol van de aangehouden mannen is bij het schietincident, wordt onderzocht. De burgemeester van de gemeente Vlaardingen heeft beide woningen gesloten.

Signalement
Een team van twintig rechercheurs doet volop onderzoek. De forensische opsporing heeft sporen veiliggesteld en er zijn onder andere meerdere auto’s in beslag genomen voor onderzoek. Ook is een aantal camerabeelden veiliggesteld.
Er is een signalement van twee mannen die rond het tijdstip van de schietpartij bij de woning zijn gezien. Rechercheurs willen ook hen graag aanhouden. Het gaat om een licht getinte man, tussen de 20-30 jaar met donker haar en een baard. Hij droeg een donkere jas met een kraag zonder capuchon. Onder zijn jas droeg hij een lichte kleur vest of trui met capuchon. Hij droeg een grijskleurige muts en een donkere schoudertas. De tweede man is ook licht getint en is tussen de 17-25 jaar. Hij had een stoppelbaard en droeg een donker petje, een donkere jas met capuchon, een donkere broek en donkere schoenen. Op het rechterbovenbeen van de broek is vermoedelijk een roodkleurig logo cq opdruk te zien.

Heeft u informatie?
Heeft u deze mannen gezien? Slaat u aan op het signalement? Heeft u informatie over dit incident of heeft u camerabeelden uit de omgeving? Neem dan contact met ons op via één van de onderstaande mogelijkheden. Anoniem melden kan via 0800-7000. Wilt u spreken met een medewerker van Team Criminele Inlichtingen, bel dan 088-6617734.