Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

MeldMisdaadAnoniem leidt tot inbeslagname drugs in Woerden

Gepubliceerd op:

Woerden - In het laatste kwartaal van 2023 heeft de gemeente Woerden een campagne gevoerd met betrekking tot het anoniem melden via MeldMisdaadAnoniem. Mede door deze campagne werden in een onderzoek honderden XTC-pillen, cocaïne en MDMA aangetroffen.

Aanhouding

In de hele maand december waren er diverse concrete MeldMisdaadAnoniem-meldingen (MMA) over het handelen in verdovende middelen. Hierop besloot de politie een onderzoek te starten. In dit onderzoek kwam de politie een zogenaamde ‘stashlocatie’ en een verdachte op het spoor.

24-jarige man aangehouden
Na observatie van de verdachte werd hij staande gehouden voor een routinecontrole, nadat gezien was dat hij vanuit de stashlocatie aan de Hobbemastraat in Woerden vertrok. Uiteindelijk werd de 24-jarige man uit Woerden aangehouden omdat hij 76 ponypacks, 15 xtc-pillen, 15 zakjes met mdma-kristallen en 2 zakjes met hennep in bezit had. De man zit op dit moment nog vast.  

Stashlocatie doorzocht
Agenten doorzochten daarop ook de stashlocatie waar meer dan 250 XTC-pillen, een halve kilo cocaïne, meerdere zakjes met hennep daarin en bijna 120 zakjes MDMA werden aangetroffen. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.

Ogen en oren
"Deze aanhouding maakt goed duidelijk dat inwoners onmisbaar zijn bij het opsporen van drugscriminaliteit", zegt burgemeester Victor Molkenboer. "Inwoners zijn onze ogen en oren op straat dus als zij vreemde dingen zien dan is het heel belangrijk om dat te melden. Deze informatie kan het verschil maken in ons onderzoek en helpen bij het aanpakken van drugscriminelen.”

Anoniem tippen via MeldMisdaadAnoniem
Steeds meer burgers gebruiken MeldMisdaadAnoniem om hun informatie of tip helemaal anoniem door te kunnen geven; en ook in deze zaak met succes! Samen proberen wij met gemeenten en OM de omgeving steeds veiliger te maken.

Ook jij bent daarin niet onmisbaar. Zie je een verdachte situatie? Of twijfel je over een situatie? Bel dan direct 112. Heb je informatie en deel je die dus liever anoniem? Doe dit dan online door hier te klikken of door (gratis) te bellen naar 0800-7000.