Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Tweede aanhouding na vondst zwaar vuurwerk 23 december in auto Vlaardingen

Gepubliceerd op:

Vlaardingen - In het onderzoek naar aanleiding van de vondst van zwaar vuurwerk in een auto op zaterdag 23 december 2023 aan de Gretha Hofstralaan, is een tweede verdachte aangehouden. De 30-jarige Rotterdammer wordt verdacht van betrokkenheid en zit vast.

aanhouding

Zaterdag 23 december controleerden agenten een geparkeerde auto waarin een 24-jarige man deed alsof hij sliep. De auto werd grondig doorzocht en daarbij werd zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen dat ook gebruikt wordt bij explosies en waarvan het bezit strafbaar is. De 24-jarige Rotterdammer die in de auto zat werd aangehouden en zit in voorlopige hechtenis. Onderzoek leidde naar de 30-jarige Rotterdammer die zondag 7 januari werd aangehouden. Hij wordt verhoord waarbij ook onderzocht wordt of er een verband is met de reeks explosies in Vlaardingen. Hij wordt komende woensdag voorgeleid.

Blijf melden
Het onderzoek naar de explosies en wie betrokken zijn gaat onverminderd door. Melden blijft van groot belang. Ziet u iets verdachts, meld dit dan altijd bij ons meldt via 112. Melden kan natuurlijk ook anoniem via 0800-7000 of via Team Criminele Inlichtingen op 088 - 661 77 34.