Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Persoon gewond bij diefstal met geweld van Porsche

Bij een poging om met geweld een geparkeerd staande Porsche te stelen is zaterdag 8 juni een persoon gewond geraakt.

dieftsla auto, openbreken, portier, Foto: Korpsmedia politie / istock

Omstreeks 13:30 uur zaterdagmiddag proberen een aantal verdachten een geparkeerd staande Porsche te stelen. Hierbij onstaat een schermutseling tussen de verdachten en de eigenaar van de auto.  De eigenaar loopt hierbij verwoningen op. Mede door het verzet van deze man lukt het de verdachten niet om de auto te stelen.

De auto stond geparkeerd op parkeerplaats P1 aan de Viergrenzenweg in Vaals in de nabijheid van het Drielandenpunt. Agenten van de Duitse en de Nederlandse politie stelden gezamelijk een onderzoek in. Ook een politiehond is ingezet. Van de verdachten ontbreekt nog ieder spoor.

De recherche die deze brutale poging tot diefstal onderzoekt, komt graag in contact met getuigen. Niet alleen met mensen die zaterdag gezien hebben wat er is gebeurd maar ook met mensen die de afgelopen weken in de omgeving van het Drielandepunt geweest zijn. Mogelijk dat er personen gezien zijn die zich opvallend gedroegen. Het onderzoeksteam heeft ook interesse in de bewaarde beelden, afkomstig van dashcams van auto's die afgelopen tijd geparkeerd hebben gestaan op een van de parkeerplaatsen bij het Drielandenpunt. Getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben, kunnen contact opnemen met telefoonnummer 0900-8884 of volledig Anoniem via M: 0800-7000.

Lees hier het gezocht item.