Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Twee verdachten en taxichauffeur gezocht na gewelddadige roofoverval

Dinsdagavond 11 juni 2024 beroven twee gemaskerde verdachten een man in een parkeergarage aan de Bilderdijkkade in Amsterdam. Het slachtoffer wordt hierbij bedreigd met vuurwapens en fors mishandeld. De verdachten nemen goederen weg, slaan op de vlucht in een taxi en laten het slachtoffer gewond achter. De recherche zoekt getuigen van deze overval.

Rond 18.35 uur belt een getuige de politie dat een man door twee verdachten in de parkeergarage aan de Bilderdijkkade wordt beroofd en gewond is. Kort daarvoor komen de twee mannen naar het slachtoffer gelopen die bij zijn auto staat.

Ze dragen daarbij “feestmaskers” en bedreigen het slachtoffer met vuurwapens waarbij ze hem ook flink toetakelen. De twee verdachten gaan er vervolgens met buit vandoor in de richting van de Tweede Constantijn Huygensstraat. Daar stappen ze in een donkerkleurige gereedstaande taxi die met hoge snelheid wegrijdt in de richting van de Overtoom. Hierna ontbreekt ieder spoor van de taxi met de verdachten.

Het slachtoffer wordt in de tussentijd door de getuige opgevangen. Als de politie ter plaatse komt bij het slachtoffer treffen ze op de grond een gevulde houder van een vuurwapen aan. Deze is in beslag genomen voor nader onderzoek.

De recherche en Forensische Opsporing zijn een uitgebreid onderzoek gestart en op zoek naar drie verdachten:

Signalement bestuurder taxi:
- Man
- Ongeveer 40 jaar oud
- Breed postuur
- Lichtgetinte huidskleur
- Zwarte baard
- Bril dragend

Signalement verdachte 1:
- Man
- Ongeveer 1.70 meter lang
- Smal postuur, mager
- Lichtgetinte huidskleur
- Zwart trainingspak dragend
- Trainingbroek van katoen
- Jas was een fleecejas
- Handschoenen
- Zwarte lage Nike schoenen
- Rubberen masker op zijn hoofd dragend. Het masker leek op het masker van de serie La Casa de Papel, alleen had het masker wat deze jongen droeg geen snor.

 Signalement verdachte 2:
- Man
- Ongeveer 1.80 meter lang
- Slank/mager postuur
- Lichtgetinte huidskleur
- Zwart trainingspak dragend
- Broek was van katoen
- Jas was een fleecejas
- Zwarte Nike schoen met lage zolen dragend.
- Handschoenen
- Rubberen masker op zijn hoofd dragend. Het masker leek op het masker van de serie La Casa de Papel, alleen had het masker wat deze jongen droeg geen snor.
- Had een blauwe plastic tas in zijn rechterhand vast.

Getuigenoproep
De recherche komt graag in contact met getuigen. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcams in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.

BVH NR: 2024136900