Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht straatroof Kruitberg Amsterdam-Zuidoost

Zondagmiddag 16 juni is een man slachtoffer geworden van een straatroof aan de Kruitberg in Amsterdam-Zuidoost. Onder bedreiging van messen is de man door twee jongens beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer is met een aantal personen bezig met opnames op de hoek van Kruitberg, ter hoogte van het metrospoor en daarnaast gelegen sportvelden. Op dat moment fietsen twee personen op een zwarte fatbike met vertraagde snelheid langs en komen tot stilstand bij de spullen van het slachtoffer. De jongen achterop de fatbike probeert de spullen, die vlak naast het slachtoffer en zijn gezelschap staan, te pakken en komt daarbij in een handgemeen terecht met iemand uit het gezelschap van het slachtoffer. Als het slachtoffer ingrijpt en probeert tussenbeide te komen, pakt de verdachte een mes en bedreigt hem daarmee. Het slachtoffer weet te ontkomen, maar ziet dat de twee verdachten er in snel tempo vandoor gaan met diverse opnameapparatuur over het fietspad in de richting van de Bijlmerdreef.

Beschrijving mes:
-Houten handvat van ongeveer 10 centimeter
-Zilverkleurig lemmet van ongeveer 20 centimeter
-Kartelrand aan één zijde

Signalementen:
Verdachte 1 (bestuurder fatbike):
-Man
-Ongeveer 1.80 meter lang
-Donkere huidskleur
-Ongeveer 25 jaar
-Vol postuur
-Zwarte hoodie met capuchon
-Zwarte broek
-Zwarte sneakers

Signalement verdachte 2 (achteropzittende fatbike):
-Man
-Ongeveer 1.80 meter lang
-Donkere huidskleur
-Ongeveer 20-25 jaar
-Vol postuur
-Zwarte jas met capuchon van het merk The North Face, logo rechtsachter
-Donkergrijze broek
-Zwarte sneakers

Heeft u iets gezien?
De recherche doet onderzoek naar deze zaak en komt graag in contact met mogelijke getuigen. Beschikt u over meer informatie die van belang is voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie. Dit kan via 0900-8844 of onderstaand tipformulier. Uiteraard kunt u ook anoniem informatie delen. Bel in dat geval met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

BVH: 2024140706