Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Weer vier verdachten gemeld rellen Utrecht

De voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles was zondag 26 mei uitgelopen op rellen. Supporters belaagden de politie met fors geweld, waaronder stenen en ijzeren staven. Nieuwe verdachten werden getoond in de uitzending van Opsporing Verzocht. Met resultaat. Nog eens vier verdachten hebben zich gemeld na de uitzending. De anderen worden nog gezocht.

Rellen bij stadion Galgenwaard in Utrecht

De rellen
Na de wedstrijd zochten supporters elkaar op. De ME probeerde dit te voorkomen, maar werd aangevallen met stenen, pionnen en fietsen. ME-voertuigen raakten beschadigd. De burgemeester kondigde een noodbevel af en de ME trad op met wapenstokken, honden en er werden zelfs waarschuwingsschoten gelost. Rond 23:00 uur was de orde hersteld. Omstanders en politiemensen raakten gewond, één agent moest naar het ziekenhuis.

Resultaat Opsporing Verzocht 18 juni
Dinsdag 18 juni werd voor de tweede keer een aantal verdachten getoond in Opsporing Verzocht. Na deze uitzending hebben wederom vier verdachten zich gemeld. Deze verdachten, uit Utrecht, Wijk bij Duurstede en Bilthoven, zullen op een later moment worden verhoord.

Update: Eerder aangehouden verdachten
Maandag 17 juni en dinsdag 18 juni werden in totaal acht verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Utrecht, Maarssen, Vleuten en Houten. Twee van deze verdachten zitten nog vast. Zes werden dinsdag 18 juni na verhoor heengezonden. Vijf van deze mannen zijn nog steeds verdachten in het onderzoek. En één man is geen verdachte meer.  

Onderzoek gaat verder
Het onderzoeksteam is doorlopend bezig met het uitkijken van al het beeldmateriaal van die avond op zoek naar de verantwoordelijken voor de rellen.  Alle verdachten die wij nu nog zoeken zijn te vinden op de gezocht pagina.

Herkent u één van de verdachten? Bel dan met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of tip anoniem via 0800-7000.

Bel met de Opsporingstiplijn

Bel de Opsporingstiplijn