Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Man overleden, Rijksrecherche doet onderzoek

Verdere woordvoering over het onderzoek van de Rijksrecherche zal door het OM worden gedaan.

Op zondag 2 juni rond 2.43 uur kreeg de politie het verzoek te gaan naar de Saltshof in Wijchen alwaar een verwarde man op straat zou lopen. De politieagenten troffen een 46-jarige man aan. Hij vertoonde verward gedrag, en probeerde op enig moment van hen weg te rennen, terwijl de politieagenten hem juist wilden helpen.  
 
De man was onhandelbaar en om hem onder controle te houden totdat de ambulance was gearriveerd, zijn door de politiemedewerkers handboeien bij hem aangelegd.  
 
Bij aankomst van de ambulance is de zorg overgedragen aan de ambulancemedewerkers. In de ambulance werd de man zodanig onwel dat hij is gereanimeerd. Dit mocht niet baten en de man is overleden. 
 
De Rijksrecherche doet onderzoek of het handelen van de politiemedewerkers heeft bijgedragen aan de dood van de man. Om het onderzoek niet te verstoren of te beïnvloeden doet de politie geen inhoudelijke uitspraken over het incident totdat de onderzoeksresultaten bekend zijn. De verdere woordvoering over het onderzoek van de Rijksrecherche zal door het OM worden gedaan.


2024253464