Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Update van het onderzoek naar de brandstichting Spaubeek

Op woensdagnacht 2 augustus 2023 werd er brand gesticht bij een woning aan de Hobbelrade in Spaubeek. Uit het politieonderzoek dat toen is gestart, bleek al snel dat er sprake was van brandstichting. In datzelfde onderzoek hebben we ook beelden van de brandstichting én de verdachten gedeeld. Onderzoek van de recherche heeft nieuwe informatie opgeleverd.

De recherche sluit niet uit dat de twee verdachten opdracht hebben gekregen om de brand te stichten. Dat maakt dat we deze zaak nog een keer onder de aandacht brengen. We zijn namelijk nog altijd op zoek naar de verdachten of mensen die meer weten over deze brandstichting.

Brandstichting

Die tweede augustus in 2023 werd er even na 03:00 uur melding gedaan van een brand bij een woning aan de Hobbelrade in Spaubeek. Deze woning is onderdeel van een appartementencomplex en bevindt zich op de eerste verdieping. De bewoner bleef wonderbaarlijk genoeg ongedeerd maar moest het appartement verlaten via het balkon en het balkon van de onderburen. Vluchten via de voordeur was namelijk niet meer mogelijk door de laaiende brand.

Beelden

In het onderzoek is gesproken met omwonenden en getuigen. Daarnaast bleken de twee verdachten te zijn vastgelegd op beeld. Deze beelden hebben we eerder ook al gedeeld op een dossierpagina op politie.nl en via Opsporing Verzocht. Op de beelden is duidelijk te zien én te horen hoe de brand wordt aangestoken.

Herkent u de verdachte(n) op de beelden of heeft u meer informatie die mogelijk kan leiden tot hun identiteit? Deel dit dan via 0800-6070 (opsporingstiplijn), onderstaand tipformulier of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Brandstichting bij een woning in Spaubeek