Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Explosie en brandstichting Voorhout

De politie heeft in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 juni een melding gekregen van een explosie aan het Griegplantsoen in Voorhout. Hierbij was een grote klap te horen en ontstond brand. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Rond 02:45 uur ontving de politie meldingen van een explosie aan het Griegplantsoen in Voorhout. Meerdere bewoners hoorden een flinke klap en zagen een steekvlam aan de gevel. De brandweer was snel ter plekke om de brand te blussen. De politie doet op dit moment onderzoek naar het incident.

Persoon gezien

Volgens getuigen van het incident zou een man zijn weggerend na de klap. Voor het onderzoek zijn wij daarom dringend op zoek naar mogelijke getuigen.

Iets gezien?

Heeft u iets gezien of gehoord van deze explosies? Of heeft u camerabeelden bij uw woning/auto waarop iets te zien is? Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezighouden met explosies, voorbereidende handelingen of handel in zwaar vuurwerk? Informatie kan worden gedeeld via de opsporingstiplijn 0800-6070. Tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Informatie en beelden kunnen ook worden gedeeld via het onderstaande tipformulier.

Meld verdachte situaties

De politie werkt aan het voorkomen van nieuwe explosies en daar is de hulp van de burgers hard bij nodig. Dat blijkt ook weer uit deze zaak. Verdachte situaties kunt u altijd melden via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Ziet u een verdachte situatie in uw omgeving? Bel dan direct 112.