Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Productielocatie voor drugs aangetroffen

In een leegstaande woning aan de Kievitstraat in Geleen heeft de politie dinsdagmorgen een productielocatie voor het maken van drugs aangetroffen. Een 26-jarige man uit Weert die in de woning aanwezig was is aangehouden. De politie is gestart met een onderzoek.

Update 5 juni

Verdovende middelen vernietigd

In de productielocatie voor verdovende middelen die gisteren is aangetroffen in een leegstaande woning aan de Kievitstraat in Geleen is de hele dag onderzoek gedaan. Vannacht is het pand bewaakt door de politie. Alle verdovende middelen die in het pand werden aangetroffen zijn inmiddels afgevoerd en zullen worden vernietigd. Het onderzoek is nog in volle gang. In het pand zullen specialisten van de Forensische Opsporing en rechercheurs nog geruime tijd bezig zijn met verdere onderzoek. Er is geen gevaar meer voor de omgeving. De aangehouden verdachte zit nog vast en wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Update 4 juni 17.00 uur:

De grote locatie heeft te maken met de capaciteit van de ketels die aanwezig zijn. Het gaat om een professionele opzet en er zijn meerdere eindprodukten aangetroffen, namelijk MDMA en Crystal Meth. In de ruimte werden meerdere ketels, afvalstoffen, chemische stoffen, grondstoffen en eindprodukten aangetroffen. De ketels zijn zelf gemaakt en niet gekeurd. Dat betekent dat er risico is op ontploffing en brandgevaar.

De exacte waarde is nog niet bekend, dat wordt nog onderzocht. Zeker is dat de waarde in de honderdduizenden euro’s loopt.
Het onderzoek zal de komende dagen in beslag nemen en de straat blijft tijdens het onderzoek gedeeltelijk afgesloten.

Oorspronkelijk bericht -  4 juni 11:00 uur:

Een positieve netmeting was de aanleiding van het bezoek. Dergelijke metingen zijn vaak reden om te onderzoeken of er sprake is van een hennepplantage. In een ruimte bij de woning trof de politie diverse ketels en blauwe vaten aan. Daarop is de landelijke faciliteit ontmantelen (LFO) ingeschakeld. Zij komen in actie bij de vondst van dergelijke locaties en gaan aan de slag met het ontmantelen.