Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Vier relschoppers Fruitweg aangehouden

De politie heeft in het onderzoek naar de ernstige rellen op 17 februari aan de Fruitweg in Den Haag opnieuw aanhoudingen verricht. Op dinsdag 4 juni werden twee mannen van 23 en 24 jaar in Apeldoorn aangehouden. Op woensdag 5 juni een 26-jarige inwoner uit Haarlem en een 25-jarige man uit Ridderkerk. De vier mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Aanhouding

Rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag braken op zaterdagavond 17 februari ernstige rellen uit nadat een groep Eritreeërs de confrontatie zocht met een andere groep. Dat is ze uiteindelijk niet gelukt.

Ernstige confrontatie

De relschoppers gingen vervolgens een harde confrontatie aan met de politie, andere hulpverleners en journalisten. Het liep volledig uit de hand. De relschoppers waren buiten zinnen en vernielden zo'n beetje alles wat hen voor de voeten kwam. Auto's, ramen maar vooral de politie en de brandweer moesten eraan geloven. Behalve de materiële schade raakten veel agenten gewond.

Uitgebreid onderzoek

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet uitgebreid onderzoek naar deze rellen. Het onderzoek is nog steeds in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Media-aandacht

In de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht en via sociale media is aandacht gevraagd voor deze zaak. Zo werden er gisterenavond opnieuw camerabeelden getoond van verdachten. De beelden van deze verdachten zijn hier te zien. 

Informatie delen?

Heeft u informatie over deze verdachten of heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.