Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Drugslab gevonden na tip

Via een tip heeft de politie woensdagavond een drugslab gevonden. Er zijn geen verdachten aangehouden.

Stockfoto

Op woensdag 5 juni 2024 om 18.00 uur is de politie een bedrijfspand binnen gegaan aan de Schutweg. Er was informatie binnen gekomen dat in dat pand mogelijk een drugslab zou zitten. Het pand werd betreden en de informatie bleek juist. In het pand lagen forse hoeveelheden grondstoffen, apparatuur om drugs te produceren en afval wat ontstaan was bij die productie. Ook is er een kleine hoeveelheid drugs gevonden.

Sporen

Er was verder niemand in dat pand aanwezig en er zijn dan ook (nog) geen verdachten aangehouden. Er is direct een onderzoek gestart en er zijn sporen veiliggesteld. Aan het eind van de avond is het onderzoek gestaakt om op donderdagochtend verder te gaan. Specialisten gaan het lab verder ontmantelen en de goederen op een veilige manier afvoeren. De gemeente wordt op de hoogte gebracht van het aantreffen van het lab.

Vermoedt u een drugslab?

Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Tekenen dat er zich een drugslab bevindt zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). In het betreffende gebouw zijn vaak kieren en/of ramen afgekit met purschuim. Ook kunnen de ramen beslagen zijn, afgeplakt of bedekt; de gordijnen gaan bijvoorbeeld nooit open.

 

Heeft u het vermoeden van een drugslab?

Bel dan de politie ­­via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Voor meer informatie over het herkennen van een drugslab kunt u deze video kijken. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u op deze pagina.

Tip leidt tot drugslab in Waalwijk