Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Politie pakt 3 minderjarige verdachten op in onderzoek naar woningoverval Valkenswaard

De bejaarde bewoonster van een woning aan de Duithof in Valkenswaard werd op zondag 17 maart 2024 slachtoffer van een gewelddadige woningoverval. Door onderzoek van de recherche kwamen drie minderjarige jongens (15, 17 en 17 jr) in beeld. Zij zijn afgelopen dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Aanhouding stockfoto

Woningoverval
Als er die zondagmiddag rond 17.45 uur wordt aangeklopt, kijkt de 82-jarige bewoonster fronsend naar de deur. De vrouw verwacht niemand en ziet via het spionnetje van haar voordeur een persoon met de rug naar de deur staan. Ze doet open en een haar onbekende jongeman duwt haar met geweld tegen de grond en houdt haar fysiek in bedwang. Op dat moment komen er ook twee andere jongens die ze niet kent binnen. Die doorzoeken de woning, maar het drietal gaat er later zonder buit vandoor. Het slachtoffer raakte lichtgewond en deed aangifte. Een woningoverval is een ernstig misdrijf met veel impact voor slachtoffers zoals in dit geval de bejaarde bewoonster.

Onderzoek
De recherche startte die avond direct een opsporingsonderzoek.  Rechercheurs deden uitgebreid (sporen – en buurt)onderzoek. Dat leverde veel bruikbare informatie op. Het onderzoek leidde naar drie minderjarige verdachten: een 17-jarige jongeman uit Nuenen en twee jongens uit Eindhoven (15, 17 jr.). Zij zijn op dinsdag 4 juni in hun woonplaats opgepakt in verband met het onderzoek. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Het slachtoffer is nog steeds angstig door de impact van wat haar is overkomen, maar gaf aan dat ze heel blij is met het nieuws over de aanhoudingen.