Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Digitaal spreekuur Politie Basisteam Heerlen

Laatst gewijzigd op:

Heerlen - De politie en gemeente starten een digitaal wijkspreekuur in Heerlen. Om inwoners beter te bereiken en vragen te beantwoorden. Het spreekuur is een online bijeenkomst voor iedereen die zorgen of vragen heeft over veiligheid en leefbaarheid in Heerlen. Telkens staat een ander onderwerp centraal, bijvoorbeeld diefstal, inbraak, vernieling, huiselijk geweld of overlast in de wijk.

Aanvulling

Het digitale spreekuur is een aanvulling op de bestaande dienstverlening van de politie; het komt niet in de plaats van de mogelijkheid in persoon met de politie te spreken. Voor de politie is het digitaal wijkspreekuur een extra mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met inwoners in Heerlen.

Spreekuur

Als bezoeker van het online spreekuur blijft u anoniem en onzichtbaar en kunt u via een chat vragen stellen of nieuwe onderwerpen aandragen. Een wijkagent leidt het spreekuur en afhankelijk van het onderwerp en thema, schuift ook een boa of buurtregisseur van de gemeente Heerlen aan. U krijgt tips en informatie, bijvoorbeeld over preventie of wat u met bepaalde signalen kunt doen.

Het spreekuur is niet 1-op-1. Realiseer u dat er anderen meeluisteren. De wijkagent kan uw kwestie wel doorsturen naar een collega die op een ander moment contact met u opneemt. Neem voor dringende zaken altijd rechtstreeks contact op met de politie of gemeente.

Het spreekuur is online te vinden via: https://www.youtube.com/@politieheerlen. U kunt het spreekuur daar ook terugkijken. Op de onderstaande data zijn spreekuren:

  • woensdag 13 maart om 19:00 uur
  • woensdag 27 maart om 19:00 uur
  • woensdag 10 april om 19:00 uur
  • woensdag 24 april om 19:00 uur
  • woensdag 22 mei om 19:00 uur
  • woensdag 5 juni om 19:00 uur
  • woensdag 19 juni om 19:00 uur

Via de social media accounts van de politie in Heerlen kunt u van te voren bekijken waar het spreekuur over gaat. Ga hiervoor naar de Facebookpagina van de politie Heerlen of het Instagramaccount van de politie Heerlen 

Wilt u onder vier ogen spreken met de politie? Bel dan 0900-8844. Bel bij spoed altijd 112. Voor contact met de gemeente, bel naar 045-5605040 of kijk op www.heerlen.nl/contact.