Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Explosie bij horecagelegenheid in Purmerend

Laatst gewijzigd op:

Purmerend - Zondagochtend rond 05.15 uur heeft er een explosie plaatsgevonden bij een horecagelegenheid aan de Koemarkt in Purmerend. Het pand en het terras hebben schade opgelopen als gevolg van de explosie.

surveillancevoertuig, politieauto, dienstvoertuig, mercedes, nieuwe striping, spoed, zijkant, beweging, daglicht, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

Op dit moment is nog niet duidelijk wat de explosie heeft veroorzaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Personen die informatie hebben of beschikken over (camera)beelden kunnen contact opnemen met 0900-8844. Het is tevens mogelijk om informatie anoniem door te geven via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). De informatie wordt doorgegeven aan de politie zonder de identiteit van de melder vrij te geven.

UPDATE:  Wij zijn met name op zoek naar 2 getuigen, een man en een vrouw, beiden zich verplaatsend op een eigen fiets, die omstreeks 05:17 uur (kort voor de explosie) op de kaasmarkt fietsen (komende uit de richting Padjedijk en gaande in de richting van de Koemarkt).  Zij zouden voor ons weleens belangrijke getuige kunnen zijn.


2024051631