Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhoudingen voor bedreiging en mishandeling in woning

Gepubliceerd op:

Leiderdorp - De politie heeft zondagavond 10 maart drie mannen van 17,18 en 19 jaar uit Almere aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling van een familie in Leiderdorp.

Politiemotor

Zondagavond drongen de drie verdachten omstreeks 20.30 een woning aan de Vossiuslaan in Leiderdorp binnen waarna er rumoer ontstond toen de bewoners de drie uit de woning probeerden te krijgen. Twee van de drie verdachten bleken bekend te zijn bij de bewoners. De verdachten hadden een vuurwapen en een mes bij zich en bedreigden daarmee de aanwezige familieleden. Ook werden enkelen mishandeld. Een van de bewoners gaf aan dat de politie was gealarmeerd, waarna de verdachten er vandoor gingen in een auto. Omdat de identiteit van twee verdachten bekend was werd ook op de snelweg uitgekeken naar de auto en de inzittenden. 

Aanhoudingen op A10 (Diemen)
Op de A10 bij Diemen-Noord werden de auto aan de kant gezet en werd er een BGTV-procedure (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) gestart om de inzittenden aan te houden. In de auto lag een honkbalknuppel en een mes. De auto is in beslaggenomen voor verder onderzoek. Bij één van de verdachten werd een boksbeugel aangetroffen.

BTGV-methode
BTGV staat voor BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten. Vanwege de melding waarbij er mogelijk een vuurwapen was gezien hebben de agenten besloten deze methode toe te passen. Bij deze methode krijgen verdachten dwingende instructies van de politie zodat zij de aanhouding kunnen verrichten. De instructies zijn bijvoorbeeld ‘stap uit de auto’, ‘handen omhoog, jullie zijn aangehouden, ‘loop naar achteren’, ‘op je knieën’.