Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie rolt opslaglocatie op voor productie synthetische drugs

Gepubliceerd op:

Casteren - Op het Hoogeind in Casteren heeft de politie dinsdag 13 maart tijdens een bestuurlijke controle in een loods vele liters chemicaliën aangetroffen voor de productie van synthetische drugs. Ook werden er diverse productiemiddelen aangetroffen zoals ketels, pannen en meerdere gasflessen.

Een 63-jarige man uit Casteren is aangehouden.  Zijn rol zal verder worden onderzocht.

De collega’s van LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) doen het technisch onderzoek en hebben gezorgd voor het veilig afvoeren en de vernietiging van de chemicaliën.

Gevaar
Een opslaglocatie voor synthetische drugs brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn vaak niet te overzien.

Niet enkel de productie van synthetische drugs, maar ook de opslag van de benodigde chemicaliën is levensgevaarlijk. Daarnaast worden de afvalstoffen meestal gedumpt in de natuur. Dat is gevaarlijk voor mens, dier en milieu. De gedumpte stoffen zijn vaak zeer brandbaar, bijtend of giftig. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen, wat leidt tot waterverontreiniging.

Melden helpt!
Heb je het vermoeden van een productie- of opslaglocatie in je omgeving? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan bij M. via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie en meldingen zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder. Denk bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur of verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Alles over de signalen en gevaren van een drugslab in je omgeving, vind je op deze speciale themapagina van de politie.