Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Nieuwe getuigen gezocht in onderzoek naar schietpartij

In de nacht van vrijdag 29 december op zaterdag 30 december 2023 vond er aan de Vincent van Goghstraat in Heerlen een schietincident plaats, waarbij één persoon gewond raakte. De politie is op zoek naar getuigen die ten tijde van het incident in de omgeving van het plaats delict een donkerkleurige stationwagen gezien hebben. Het voertuig was voorzien van een Nederlandse kentekenplaat met daarin de lettercombinatie “RS”.

Het incident vond rond 01.15 uur plaats op de parkeerplaats aan de Vincent van Goghstraat. Het slachtoffer wist kort na het incident met een auto te vluchten en meldde zich daarna met een schotwond bij de hulpdiensten.

Verdachten

Uit informatie is gebleken dat er twee verdachten, rond de 20 jaar oud en een licht getinte huidskleur, direct betrokken waren bij het schietincident en na afloop zijn weggerend. Een van de verdachten droeg een zwart petje, een groene jas en een tasje.

U kunt ons helpen

Heeft u de donkerkleurige stationwagen gezien, of iets anders gezien of gehoord voor, tijdens of na het schietincident? Of woont u in de omgeving van de Vincent van Goghstraat en heeft u beelden van een deurbelcamera, beveiligingscamera of dashcam? Laat het ons dan weten via telefoonnummer 0900-8844 of als u liever anoniem wil blijven via telefoonnummer 0800-7000.