Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Dateafspraken in Lunetten eindigen in berovingen

Laatst gewijzigd op:

Utrecht - De afgelopen maanden zijn meerdere personen beroofd op de Normandië in de wijk Lunetten in Utrecht, nadat slachtoffers online een dateafspraak hadden gemaakt. Twee verdachten zijn aangehouden, maar de politie komt graag in contact met mogelijk andere slachtoffers.

Politieauto

De politie startte een onderzoek, nadat een eerste melding werd gemaakt van een beroving. Op 15 februari had een slachtoffer een online een dateafspraak gemaakt, waarbij de ontmoeting zou plaatsvinden op de Normandië in de wijk Lunetten in Utrecht. Op het moment dat het slachtoffer aan het wachten is wordt hij, door de date en een ander persoon die erbij komt, beroofd.

Tweede en derde beroving
Op zondag 3 en vrijdag 15 maart vonden er ook soortgelijke berovingen plaats. Eerst werd online een dateafspraak gemaakt en was de ontmoetingslocatie de Normandië.  Ook deze slachtoffers hadden een korte ontmoeting met hun date, waarna ook zij onder dreiging van een vuurwapen werden beroofd van geld en enkele persoonlijke goederen.

Onderzoek leidt naar 18-jarige en 19-jarige verdachten
Zaterdag 16 maart werden twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze berovingen. Het gaat om een 18-jarige man en 19-jarige vrouw, beiden uit Utrecht. Ze zitten op dit moment nog vast.

Bent u ook slachtoffer geworden? Meld het dan
De politie vermoedt dat er meerder slachtoffers zijn, maar dit mogelijk vanwege verschillende persoonlijke redenen (nog) niet hebben gemeld. Toch roept de recherche op om aangifte te doen als u dit is overkomen of om in ieder geval uw verhaal met de politie te delen. Kent u iemand die dit is overkomen? Dit kan u anoniem melden via 0800-7000 of online door hier te klikken. Ook kunt u gratis bellen met de politie via 0800-6070.