Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drie aanhoudingen na zogenaamde knuffeldiefstal

Gepubliceerd op:

Rotterdam - Op dinsdag 12 maart heeft de politie een man van 37 en twee vrouwen van 44 en 46 jaar (allen zonder vaste woon en/of verblijfplaats) aangehouden voor de diefstal van een gouden ketting op Slinge. Ze zitten nog vast en worden ook verdacht van drie andere berovingen in Utrecht en Amsterdam. De politie is een onderzoek gestart naar mogelijk meerdere diefstallen door het drietal.

Een 84-jarige man werd slachtoffer van de zogeheten knuffeldiefstal. De man werd door één van de verdachte om de weg gevraagd en als blijk van dank gaven de verdachten het slachtoffer sierraden en een knuffel. Tijdens het omdoen van de sieraden en de knuffel, is de gouden ketting die hij om had, gestolen. Achteraf bleken de gegeven sieraden nep te zijn.

Trap er niet in!
Berovingen met een babbeltruc komen helaas steeds vaker voor: wees daarom altijd alert. Daders gebruiken vaak een mooie smoes, zoals het vragen naar de weg. Vervolgens stelen ze geld en/of andere waardevolle bezittingen. De dieven zijn snel en behendig. Voor je het door hebt, ben je slachtoffer.

Doe altijd aangifte
Mocht u slachtoffer worden, of dit al eens hebben meegemaakt, doe dan altijd aangifte. Aangiftes helpen ons de criminaliteit nog beter in kaart te brengen en politie houdt zich ook bezig met de coördinatie van mobiel banditisme (lees hier meer over mobiel banditisme). Heeft u informatie of bent u slachtoffer? Neem dan contact op via de onderstaande mogelijkheden.

Bel met de politie

0900-8844

Bel met de Opsporingstiplijn

0800-6070