Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Rustig verlopen zaterdag in Arnhem

Laatst gewijzigd op:

Arnhem - In de Arnhemse binnenstad is vandaag alles rustig verlopen. Er is één persoon aangehouden, een 38-jarige vrouw uit Vorden. De driehoek kijkt terug op een rustig verloop van de zaterdag in Arnhem.

Politieagent op de rug

Rustig in het centrum

Burgemeester Marcouch, de politie en het Openbaar Ministerie kijken tevreden terug. Ondanks dat de burgemeester zich helaas genoodzaakt zag om eerder deze week de demonstratie te verbieden. Burgemeester Marcouch: 'Namens de driehoek bedank ik de Arnhemmers voor hun begrip, de politie uit het hele land voor hun inzet en de ondernemers voor hun kalmte.'

Aanhouding

In de ochtend werd een vrouw aangehouden in Arnhem, omdat zij had aangekondigd een koranboek te willen verscheuren in Arnhem. Zij is aangehouden op basis van de APV, waarin staat dat het verboden is om door uitdagend gedrag aanleiding te geven tot wanordelijkheden. De vrouw had bij haar aanhouding een koranboek bij zich. Zij is weer op vrije voeten en heeft een gebiedsontzegging gekregen.

Inzet politie

De politie was vandaag nadrukkelijk en met meer eenheden aanwezig in de binnenstad van Arnhem. Onder andere met meer reguliere politie en Mobiele Eenheid. Dat was omdat we op voorhand niet wisten hoe de dag zou gaan verlopen. Daarbij spelen de ontwikkelingen van de afgelopen dagen (verbod demonstratie, gebiedsverbod) uiteraard een rol. We wilden verstoring van de openbare orde of andere wanordelijkheden voorkomen en staan voor de veiligheid van alle mensen in de stad.

Het is vandaag rustig gebleven in de binnenstad. Daarom is de politie-inzet inmiddels afgebouwd.