Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding in Rotterdam

Gepubliceerd op:

Rotterdam - Bij een aanhouding aan de Galvanistraat in Rotterdam is zondagochtend 24 maart een waarschuwingsschot gelost. De aanhouding werd verricht na een vechtpartij en de verdachte zou zijn gezien met een vuurwapen.

Melding vechtpartij
Rond 04:30 uur ontvingen we een melding van een vechtpartij aan de Galvanistraat. Er zou ook iemand gezien zijn met een vuurwapen. Deze persoon, een man van 40 jaar zonder vaste woon en/of verblijfplaats, is vervolgens weggereden. Agenten volgden het voertuig, wat ter hoogte van de kruising op de Vierhavenstraat en de Keileweg tot stilstand kwam.

Agenten vroegen de verdachte uit het voertuig te stappen en zijn handen te laten zien. Echter gaf de man geen gehoor en greep hij naar zijn broeksband. Door dit, samen met de informatie dat de verdachte mogelijk een vuurwapen bij zich had, voelde één van de agenten zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. De man raakte niet gewond en kon daarna aangehouden worden. Er is geen vuurwapen aangetroffen bij zijn aanhouding.