Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht van roekeloos rijgedrag bij achtervolging

Na een achtervolging op dinsdag 26 maart die startte in Gouda en eindigde op de West-Vlisterdijk in Haastrecht is een man aangehouden. Tijdens de achtervolging reed de verdachte roekeloos door meerdere gemeenten heen. Meerdere voetgangers, fietsers, automobilisten en een motorrijder moesten uitwijken. We komen graag in contact met deze mensen.

over de politie, algemeen, logo, politielogo, Foto: Korpsmedia politie

Rond 16.45 uur wilden agenten de 31-jarige man uit Gouda staande houden bij de Symfonielaan. Hij negeerde echter het stopteken en ging er direct vandoor. Tijdens zijn vlucht overtrad hij meerdere verkeersregels. Zo overtrad hij de snelheidslimiet, reed hij over het fietspad en door rood. Hij reed roekeloos door de Gouda, Reeuwijk en Haastrecht. Uiteindelijk reed de verdachte de snelweg op en crashte hij op de West-Vlisterdijk in Haastrecht. Daar ging de man er te voet vandoor. De verdachte werd daarna snel in de buurt aangehouden. De auto is in beslag genomen.

Getuigen gezocht

De man wordt onder andere verdacht van roekeloos rijgedrag. Wij zijn op zoek naar mensen die hier last van hebben ondervonden en bijvoorbeeld moesten uitwijken voor de rijdende auto. We komen graag met u in contact. U kunt als getuige contact opnemen met de politie via 0900-8844. Ook camerabeelden kunnen van grote waarde zijn voor het onderzoek. Reed u bijvoorbeeld tijdens incident met een dashcamcamera? Deel deze dan via onderstaand tipformulier.