Politie doet inval bij Huissens bedrijf dat vermoedelijk handelt in groeimiddelen bedoelt voor hennepteelt

Tijdens een inval bij een bedrijfspand in Huissen zijn veel groeimiddelen voor hennepteelt in beslag genomen. Vermoed wordt dat betrokkenen bij dit bedrijf willens en wetens verstrekten aan derden voor verboden doeleinden. Met behulp van in beslaggenomen administratie en gegevensdragers wordt nog verder onderzoek verricht.

Politie doet inval bij Huissens bedrijf dat vermoedelijk handelt in groeimiddelen bedoelt voor hennepteelt

De politie kwam het bedrijf op het spoor door reguliere controles op dit bedrijventerrein en door meldingen die via MMA zijn gedaan. Deze signalen vormden de start van een uitvoerig onderzoek dat op 25 maart heeft geleid tot een inval bij een bedrijfspand in Huissen en een woning in Arnhem. Hieruit bleek dat voor een langere periode bij het bedrijfspand kweekbenodigdheden voor de bedrijfsmatige hennepteelt zijn verkocht. Bij de inval is een 57-jarige inwoner uit Arnhem gearresteerd. De kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen en inmiddels vernietigd. In beslaggenomen administratie en gegevensdragers zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Daarnaast is er voor meer dan 8000 euro aan contanten in beslag genomen en is er een autovoertuig meegenomen. De verdachte is een dag later heengezonden en blijft verdachte in het onderzoek.

Verboden

Sinds 2015 zijn growshops, waarin producten worden verkocht die grootschalige hennepteelt mogelijk maken, verboden. Dergelijke producten zijn bijvoorbeeld ventilatoren, droognetten, groeimiddelen, vijverfolie, groeibakken en -stokken en potgrond. Dergelijke producten zijn ook te koop in tuincentra. De combinatie van aanwezige goederen bij een growshop (met de bedrijfsmatige hennepteelt als doel) zorgen er echter voor dat er een strafbaar feit gepleegd wordt. Om dit op te lossen en onveilige situaties te voorkomen, is een integrale aanpak nodig zodat het criminelen moeilijk wordt gemaakt zich bezig te houden met de illegale hennepteelt. Growshops faciliteren de teelt van hennep. Achter de teelt en handel gaat vaak een wereld van geweld en afpersing schuil. Tevens levert het telen van hennep brandgevaarlijke situaties op voor zowel bewoners als omwonenden.

Wat kunt u doen?

De strijd tegen ondermijning is een gezamenlijke inspanning van onder meer politie, gemeenten en andere overheidsorganisaties. Maar ook u kunt iets doen! Heeft u een vermoeden van een growshop of hennepgerelateerde activiteiten in uw buurt? Neem dan contact op via het gebruikelijke nummer van de Politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (telefonisch: 0800-7000 of digitaal: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/).  Door uw verdenkingen of verdachte signalen te delen, helpt u mee aan de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Door verdachte signalen te melden, zorgt u ervoor dat de politie (tezamen met andere veiligheidspartners) kan optreden.