Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Nader onderzoek omgeving plaats delict schietincident Purmerend

Gepubliceerd op:

Purmerend - De politie gaat vandaag (28 maart) in het onderzoek naar het schietincident bij het treinstation in Purmerend vervolgonderzoek doen in een nabijgelegen sloot. Hier zal, in samenwerking met het Landelijk Team Onderwaterzoekingen, worden gezocht naar mogelijk bewijsmateriaal.

politievrijwilliger, algemene foto, Foto: Korpsmedia politie

Op maandagavond 12 februari kreeg de politie rond 20.05 uur melding van een schietincident. Hierbij is een 19-jarige man uit Purmerend om het leven gekomen. Een andere man, een 19-jarige man uit de gemeente Medemblik, raakte zwaargewond. Zie hier eerdere berichtgeving.

Aanhoudingen

De zaak heeft inmiddels tot zes aanhoudingen geleid. De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding is geweest van het schietincident. Dit wordt verder onderzocht.

Oproep

Hebt u informatie over dit incident maar de politie nog niet gesproken? Neem dan z.s.m. contact op met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden in de buurt van de Stationsweg in Purmerend rond 20.05 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2024031736.