Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding na achtervolging

Gepubliceerd op:

Rotterdam - De politie hield dinsdag 26 maart de berijder van een motorscooter aan die veel te hard reed en ook geen kentekenplaat had. Rond 21.00 uur zagen politiemensen twee personen op een motorscooter zonder kentekenplaat rijden. Ook reden zij veel te hard. De agenten zetten daarop de achtervolging in maar de scooter reed zo hard dat de achtervolging moest worden gestaakt omdat dit te risicovol werd. De politiehelikopter had de scooter inmiddels ook in het vizier en zag de bestuurder een schuur in een tuin aan de Quackstraat in Rotterdam-Zuid inrijden. Daar troffen agenten naast de scooter nog tien andere scooters en frames aan. De bestuurder van de scooter, een 20-jarige Rotterdammer, is aangehouden wegens roekeloos rijden. Hij is inmiddels heengezonden maar blijft verdachte in de zaak. Alle scooters zijn in beslag genomen. Er wordt onderzocht of de scooters van diefstal afkomstig zijn.

Detailopname surveillancewagen

Rond 21.00 uur zagen politiemensen twee personen op een motorscooter zonder kentekenplaat rijden. Ook reden zij veel te hard. De agenten zetten daarop de achtervolging in maar de scooter reed zo hard dat de achtervolging moest worden gestaakt omdat dit te risicovol werd. De politiehelikopter had de scooter inmiddels ook in het vizier en zag de bestuurder een schuur in een tuin aan de Quackstraat in Rotterdam-Zuid inrijden. Daar troffen agenten naast de scooter nog tien andere scooters en frames aan.

De bestuurder van de scooter, een 20-jarige Rotterdammer, is aangehouden wegens roekeloos rijden. Hij is inmiddels heengezonden maar blijft verdachte in de zaak. Alle scooters zijn in beslag genomen. Er wordt onderzocht of de scooters van diefstal afkomstig zijn.