Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Man verwondt baasje en hond met mes en wordt aangehouden

Een uit de hand gelopen woordenwisseling tussen twee hondeneigenaren op de Treurenburgstraat mondde donderdagavond uit in een steekpartij. Daarbij raakten een man en zijn hond gewond. De verdachte, een 43-jarige Eindhovenaar, werd thuis aangehouden en zit vast.

Politieauto

De mannen troffen elkaar bij het uitlaten van hun honden en al snel ontstond een woordenwisseling. Op enig moment begonnen beide honden met elkaar te vechten. Het latere slachtoffer probeerde de honden uit elkaar te halen en ook de verdachte mengde zich in het conflict. Daarbij werd het slachtoffer gestoken, toen die zijn dier wilde beschermen en ook zijn hond werd geraakt. Uiteindelijk lukte het om beide dieren uit elkaar te halen. Een buurtbewoner had inmiddels de politie gebeld, die al snel ter plaatse was. Het slachtoffer alarmeerde ook zelf de hulpdiensten. Op basis van het eerste onderzoek, wisten agenten het vermoedelijke woonadres van de verdachte te achterhalen. Zij troffen hem thuis aan, waar hij werd aangehouden. Het waarschijnlijk gebruikte mes is in beslag genomen.

Het slachtoffer, een 42-jarige man uit Eindhoven, werd voor behandeling aan de steekwond overgebracht naar een ziekenhuis en deed aangifte. Zijn hond werd naar een dierenkliniek vervoerd en is daar geopereerd. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.