Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drie verdachten aangehouden na schietincident Schiedam

Laatst gewijzigd op:

Schiedam - Rond 19.15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd nadat een man in een woning aan de Nieuwe Maasstraat beschoten was. Hij liep daarbij ernstige verwondingen op en moest naar het ziekenhuis. Er zijn drie mensen in totaal aangehouden. Het onderzoek is volop gaande. Alle informatie over een eventuele aanleiding, betrokken voertuigen of personen is daarbij welkom, net als beelden die kunnen helpen.

De eerste aanhouding was niet lang na het incident bij de woning in Schiedam. Daar werd een man in de tuin aangetroffen met verwondingen die niet door schieten kwamen, maar vluchtte voor de politie. Hij heeft medische hulp gekregen en is aangehouden. Het gaat om een 39-jarige man uit Suriname. 

Het onderzoek leidde verder naar Maassluis waar op de Seringenstraat nog twee mannen werden gearresteerd. De rol van deze aangehouden verdachten bij het incident wordt onderzocht. Het gaat om twee 36-jarige mannen met onbekende woonplaats.

Op dit moment is het onderzoek nog volop gaande. Meer informatie en beelden uit de omgeving waarop eventuele verdachten en/of voertuigen te zien zijn kunnen daarbij van grote waarde zijn. Dat kan ook anoniem. Zie de mogelijkheden hieronder.