Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee aanhoudingen na steekincident op Herenwal in Heerenveen

Gepubliceerd op:

Heerenveen - Op zondag 3 maart 2024 heeft de politie twee verdachten aangehouden voor een steekincident dat zich eerder die dag heeft afgespeeld aan de Herenwal in Heerenveen. Bij dit steekincident raakte één persoon gewond.

Melding steekincident

Omstreeks 05:30 uur ontvingen we een melding van een gewond persoon. Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer, een 38-jarige man uit Heerenveen, was gestoken met een steekwapen. De man is mogelijk gewond geraakt bij een onderling conflict wat zich eerder heeft afgespeeld tussen het slachtoffer en twee verdachten aan de Herenwal in Heerenveen.

 

Aanhouding verdachten

Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Voor betrokkenheid bij dit incident hebben we twee verdachten aangehouden. Dit gaat om een 26-jarige man uit Franeker en een 31-jarige man uit gemeente Heerenveen. Zij zijn beide diezelfde dag aangehouden. De 26-jarige verdachte zit nog vast en wordt verhoord. De 31-jarige man uit Heerenveen is inmiddels heengezonden. De politie doet onderzoek naar deze zaak. Zo doen we sporenonderzoek en bekijken we camerabeelden uit de omgeving van het incident.