Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht van explosie bij horecagelegenheid

De politie onderzoekt een explosie bij een horecagelegenheid aan de Kerkstraat in Eindhoven. Daarbij raakte op dinsdagochtend 5 maart de pui van het pand beschadigd.

Uniform arm

We ontvingen rond 6.00 uur een melding van een harde knal aan de Kerkstraat. Ter plaatse bleek er een gat in de glazen pui van de horecagelegenheid te zitten. Uit eerste onderzoek bleek dat vermoedelijk veroorzaakt te zijn door een explosief dat aan de pui bevestigd was.

Onderzoek

Uiteraard is de politie direct een onderzoek gestart. Daarbij wordt in en om het pand aan de Kerkstraat technisch onderzoek verricht. Ook worden onder meer eventuele getuigen gehoord en wordt bekeken of er bruikbare camerabeelden zijn. Er wordt gekeken of er mogelijke verbanden zijn met andere explosies in Eindhoven.

Getuigen

Voor ons onderzoek zijn wij dringend op zoek naar mogelijke getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord van de explosie? Of heeft u camerabeelden bij uw woning/auto waarop iets te zien is? Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezighouden met explosies, voorbereidende handelingen of handel in zwaar vuurwerk?  Deel deze informatie dan via onderstaande manieren.