Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Meerdere aanhoudingen in onderzoek naar ondermijning

Gepubliceerd op:

Neerbeek - De politie heeft vanochtend bij doorzoekingen in vier woningen aan de Spaubeekerstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Daarnaast troffen agenten wapens aan en werd er illegaal stroom afgetapt. Twee vrouwen (26 en 47 jaar oud) en twee mannen (21 en 53 jaar oud) uit Beek zijn aangehouden op verdenking van het overtreden van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet.

De panden werden vanochtend door de politie bezocht in een lopend onderzoek naar ondermijnende activiteiten. Op locatie trof men een in werking zijnde hennepkwekerij en zes kilo hennep aan. Ook zijn er een boksbeugel, een stroomstootwapen, traangas, twee jachtgeweren en een vuurwapen met bijhorende munitie in beslag genomen én was er sprake van diefstal van stroom. Bij de actie sloten o.a. Enexis en handhavers van de gemeente Beek aan.

De zaak is nog in verder onderzoek.

Ondermijning
De strijd tegen ondermijning gebeurt door onder meer politie, gemeenten, bedrijven, waterschappen en brancheorganisaties. Maar ook u kunt iets doen. Ziet, hoort, ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Wordt u bedreigd? Meld het! Altijd.

 

  • Bij spoed: bel 112
  • Geen spoed, wel politie: 0900-8844
  • Anoniem melden? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
  • Of vul anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.