Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie houdt twee verdachten woningoverval aan

Gepubliceerd op:

Roosendaal / Rucphen - De politie heeft dinsdagochtend 5 maart 2024 in alle vroegte op twee plaatsen in Roosendaal inwoners van die plaats aangehouden. Het gaat om mannen van 19 en 22 jaar oud. De mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een woningoverval in Rucphen in december 2022.

Aanhouding

Op maandag 5 december 2022 rond 17.10 uur is een toen 62-jarige man in zijn woning in de Achterhoeksestraat in Rucphen het slachtoffer geworden van een woningoverval. De overvallers, er zou sprake zijn geweest van meerdere daders, mishandelden de bewoner en gingen er na de overval vandoor met geld en andere kostbaarheden.

De politie stelde direct na de overval een uitgebreid onderzoek in. Zo hielden politiemensen een buurtonderzoek, onderzochten ze of er camerabeelden beschikbaar waren en riepen ze de hulp van het publiek in via berichten in de media. Het politieonderzoek leidde naar de vanochtend in alle vroegte aangehouden verdachten. Onderzocht wordt of en hoe zij betrokken waren bij de woningoverval. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.