Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man opgepakt voor verkopen drugs aan minderjarigen

Gepubliceerd op:

Veenendaal - Woensdag 28 februari arresteerde de politie een 29-jarige man uit Veenendaal op verdenking van het handelen in drugs, onder andere aan minderjarigen. De politie kwam de vermoedelijke dealer op het spoor dankzij meldingen over overlast, en door anonieme meldingen bij Meld Misdaad Anoniem.

Onderzoek na anonieme melding

De politie kwam de verdachte op het spoor door diverse meldingen over overlast en anonieme meldingen bij Meld Misdaad Anoniem. De man zou (soft)drugs verkopen vanuit zijn huis, onder andere aan minderjarigen. Hij zou de middelen aanbieden via social mediakanalen. Daarop stelde de politie een onderzoek in.

Aanhoudingen

De man werd woensdag 28 februari bij zijn huis geobserveerd. Daar werd meermaals ‘dealgedrag’ waargenomen, zoals het hebben van korte contactmomenten met jonge afnemers van drugs. Drie afnemers van drugs zijn aangehouden nadat zij contact hadden met de man: twee jonge vrouwen van 17 en 18 jaar en een jonge man van 17 jaar, zij hadden allen softdrugs op zak. Ook de man werd aangehouden die vermoedelijk vanuit zijn huis de drugs verstrekte. Dit is een 29-jarige man uit Veenendaal. In zijn huis werd softdrugs gevonden en diverse attributen die gebruikt kunnen worden voor het handelen in drugs.

Zorgmeldingen

Voor de minderjarige afnemers en de kinderen van de vermoedelijke drugsdealer zijn zorgmeldingen aangemaakt. Door het OM is bepaald dat de jongeren niet worden vervolgd, maar hen wordt zorgbegeleiding aangeboden door de juiste instanties. Jongeren lopen namelijk extra risico door gebruik van drugs omdat hun lichaam en hersenfuncties nog niet volgroeid zijn. Ook kan drugsgebruik onder jongeren negatieve gevolgen hebben op de sociale omgeving en de maatschappij. Gemeente Veenendaal onderzoekt verder of het mogelijk is om (bestuurlijke) maatregelen in te zetten. Met het doel de verdachte te ontmoedigen door te gaan met criminele activiteiten.

Meld bij signalen

De drugshandel in Nederland ontwricht wijken, gezinnen en buurten en zorgt voor overlast. Het is een harde wereld vol geweld. Ogen en oren van buurtbewoners zijn onmisbaar bij het bestrijden van drugshandel, zoals ook in deze casus! Meld verdachte situaties bij de politie via 0900-8844, rechtstreeks bij uw wijkagent of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Signalen waar u op kunt letten zijn:

  • Personen die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers
  • Een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’
  • Veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op gekke tijden