Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Hennepkwekerij in woning in Woerden aangetroffen

In een woning aan de Elzenlaan in Woerden is woensdag 8 mei een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden. Na een melding van de woningbouwvereniging ging de politie op onderzoek uit; met resultaat.

In de woning wordt rond 10:00 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 403 planten. Er werd illegaal elektriciteit afgetapt.

De hennepkwekerij is ontmanteld. Alle in beslag genomen planten en de benodigdheden om te kunnen kweken zijn vernietigd. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. De gemeente en de woningvereniging zijn meegenomen in de resultaten van de vondst.

Hennep is niet onschuldig
Hennepteelt is niet onschuldig. Achter de hennepteelt gaat een wereld van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit schuil. Kwekerijen brengen bovendien grote risico’s voor de omgeving met zich mee, zoals brandgevaar. Sociaal kwetsbare mensen worden verleid om via de hennepteelt snel geld te verdienen. En wie deze criminele wereld eenmaal betreedt, stapt er niet gemakkelijk weer uit. Door hennepteelt aan te pakken, voorkomen we dus ook nieuwe drugscriminelen.

Hennepteelt aanpakken voorkomt nieuwe drugscriminelen
Winst uit hennep wordt bovendien vaak gebruikt om te investeren in de handel van andere, meer lucratieve drugs zoals cocaïne. De aanpak van hennepteelt heeft daarmee ook direct effect op de bestrijding van andere drugscriminaliteit. Maar de aanpak van hennep doen we niet alleen, dat gebeurt in samenwerking met vele partners waarvan de gemeente een hele belangrijke is.

Melden helpt
Zoals ook in deze casus is het een tip die ons naar de kwekerij leidt. Daar moeten we het vaak ook van hebben. Lees meer over hennepkwekerijen bij onderwerpen op politie.nl. 

Ziet u iets ongewoons in uw omgeving meldt dat dan, het maakt uw omgeving veiliger. Melden kan via 0900-8844 of anoniem via meldmisdaadanoniem of 0800-7000.