Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding na explosie

Bij een appartementencomplex aan de Meppelweg heeft in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 mei een explosie plaatsgevonden. Bij de aanhouding van een vluchtende mogelijke verdachte, een minderjarige jongen, heeft de politie twee waarschuwingsschoten gelost.

De explosie is omstreeks 02.40 uur gemeld, nadat een harde knal gehoord was in de omgeving van de Meppelweg. Voor zover bekend raakte niemand bij de explosie gewond, wel raakten meerdere woningen beschadigd. In de omgeving troffen agenten een man aan die zich verdacht gedroeg. Hij probeerde te vluchten, maar kon worden aangehouden. Daarbij zijn in de Zilverstraat door de politie meerdere waarschuwingsschoten gelost.

Iets gezien?

De toedracht van de explosie wordt onderzocht en de politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u in de nacht van 9 op 10 mei voor, tijdens of na de explosie iets opvallends gezien in de omgeving van de Meppelweg? Of heeft u op een andere manier informatie die van belang kan zijn in dit onderzoek, bijvoorbeeld in de vorm van camerabeelden? Laat het ons weten. Dat kan via onderstaande mogelijkheden.

Onderzoek Rijksrecherche

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schieten door de politie. Dit is een onafhankelijke instantie die onder leiding van het Openbaar Ministerie het optreden van de politie onderzoekt. Dat gebeurt altijd wanneer bij politieoptreden iemand gewond raakt of overlijdt.

Gevaarzetting

Het plaatsen van explosieven is gevaarlijk, want de gevaarzetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties.

Melden helpt!

Als je verdachte situaties ziet, bel dan altijd 112. Heb je informatie over (de achtergronden van) de explosie? Meld het dan ook! Bel de opsporingstiplijn 0800-6070. Tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul het tipformulier in op www.politie.nl.