Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt brandstichting woning

Laatst gewijzigd op:

Geffen - De politie doet onderzoek nadat er rond middernacht, zondag 12 mei, een explosief is afgegaan bij een woning aan de Pater van den Elsenstraat. De vermoedelijke brandbom veroorzaakte kort een brand en een ruit van de voordeur sneuvelde. Op het moment van de brand waren de bewoners in de woning aanwezig, maar niemand raakte gewond.

Onderzoek op plaats delict

De hulpdiensten kregen net voor middernacht de oproep om naar de woning toe te gaan omdat er brand was geweest. Door de knal werd de voordeur vernield maar ontstond er verder geen schade aan de woning. Getuigen gaven aan dat zij na de knal een persoon weg zagen lopen richting de Simon van den Berghstraat. Agenten zijn direct een onderzoek gestart en spraken met de bewoners en omwonenden. Forensische rechercheurs hebben die nacht sporenonderzoek gedaan. Ook wordt nagegaan of er camerabeelden uit de omgeving beschikbaar zijn.

Wie weet meer?

Waarom werd er bij dit huis brandgesticht? We zijn op zoek naar getuigen die meer weten. Heb je iets opvallends gezien voorafgaand aan de brand of misschien daarna? Laat het dan weten. Heb je een deurbelcamera hangen of bewakingscamera’s, kijk de beelden dan nog eens na. Misschien staat de verdachte erop. Deel de beelden dan met ons. Alle informatie is welkom. Bel met 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.