Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt twee schietincidenten in Vlissingen

Laatst gewijzigd op:

Vlissingen - De politie doet onderzoek naar twee schietincidenten in Vlissingen. Het eerste voorval werd gemeld op maandag 13 mei 2024 omstreeks 19.15 uur op de Minister Lelystraat. Daar hoorden buurtbewoners meerdere schoten. Afgelopen nacht werd omstreeks 04.20 uur ook nog op een woning geschoten aan de Hercules Segherslaan. In de ruit is een inslag zichtbaar. Er zijn bij de schietpartijen geen gewonden gemeld. Er is in beide gevallen een buurtonderzoek ingesteld. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen beide schietpartijen.

politie lint

Minister Lelystraat
De politie kreeg maandagavond meerdere meldingen dat er schoten waren gehoord in de omgeving van de Leeghwaterstraat / Lelystraat. De agenten troffen ter plaatse geen gewonden of mogelijke daders aan. Bij de politieactie werd de heli en zijn ook enkele speurhonden ingezet. Er zijn in de directe omgeving enkele personen gecontroleerd.


Hercules Segherslaan
Rond 04.20 uur werd een schietincident gemeld op de Hercules Segherslaan. Daar werd door de ruit van een woning geschoten, De bewoner raakte niet gewond.  Agenten hebben nog tevergeefs in de omgeving naar de dader(s) gezocht.


Oproep
De speurders zijn op zoek naar mensen met camerabeelden en naar getuigen van beide incidenten.  Zij kunnen contact opnemen via het algemene nummer van de politie 0900-8844, vermeld dan over welk schietincident u informatie heeft. U kiunt natuurlijk ook bellen met Meld MIsdaad Anoniem op 0800-7000.

Update 11.30 uur
We hebben inmiddels een derde plaats delict ingericht. Om 10.00 uur is een kogelinslag gemeld in een pand aan de Scheldestraat in Vlissingen. Natuurlijk onderzoeken we of er een verband is met de eerdere schietpartijen.

Update 16.30 uur
Reactie burgemeester Bas van den Tillaar

“We zijn de afgelopen 24 uur opgeschrikt door 3 schietincidenten in onze gemeente. Ik vind het ongehoord en onacceptabel want dit tast ons gevoel van veiligheid ernstig aan. We zijn vandaag als veiligheidsdriehoek -Politie, Openbaar Ministerie en Gemeente- bij elkaar geweest en alle inspanningen zijn erop gericht om zo snel mogelijk de daders op te sporen en de rust te laten terugkeren.


De Politie is bezig met een uitgebreid onderzoek naar de drie schietincidenten en ik wil u oproepen als u informatie of camerabeelden heeft om dit vooral te melden bij de Politie. Dit wordt dan meegenomen in het politie-onderzoek. Naast dit onderzoek, is er op dit moment geen reden voor extra maatregelen. Wel hebben we aan de Politie en onze boa’s gevraagd om extra toezicht te houden op diverse plaatsen in onze gemeente.”