Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Tweede aanhouding voor overval restaurant Hooglanderveen

Gepubliceerd op:

Hooglanderveen - Dinsdag 14 mei hield de politie een 17-jarige jongen uit Amersfoort aan. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de overval op een restaurant aan de Maalderij op 3 april jongstleden.

MDNA-logopopmouw

Gewapende overval met geweld

Woensdagavond 3 april kwam bij de meldkamer een melding binnen van een overval op een restaurant aan De Maalderij. De agenten gingen direct ter plaatse, maar de dader was toen al gevlucht. De politie trof twee medewerkers aan die beide gewond waren geraakt in hun gezicht. De slachtoffers vertelden dat een jongeman het restaurant binnenkwam en rechtstreeks naar de balie liep met een wapen in zijn hand. Hij bedreigde het personeel, eiste geld en om de bedreiging kracht bij te zetten, sloeg hij ze zelfs in hun gezicht. De medewerkers gaven de overvaller wat hij vroeg. Hierna vluchtte hij direct de zaak uit.

Onderzoek leidt naar tweede verdachte

De politie startte een uitgebreid onderzoek naar de gewapende overval. Al gauw konden zij de verdachte in de kraag vatten. Op 9 april 2024 arresteerde de politie een 17-jarige jongen uit Nijkerkerveen. Daarmee was het onderzoek voor de politie nog niet afgerond. Uit het onderzoek kwam namelijk naar voren dat de jongen mogelijk samen werkte. De politie kwam een 17-jarige jongen uit Amersfoort op het spoor. Hij werd dinsdag 14 mei buiten heterdaad aangehouden in zijn woning. Zijn mogelijke rol en betrokkenheid bij de overval wordt verder onderzocht. De digitale apparatuur van de jongen is in beslag genomen voor verder onderzoek.