Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee mannen aangehouden voor drugshandel

Gepubliceerd op:

Veenendaal - Twee mannen uit Veenendaal zijn maandag 13 mei aangehouden op verdenking van drugshandel.

Aanhouding stockfoto

Op basis van binnengekomen informatie is de recherche een onderzoek gestart naar de handel in drugs. Uit dit onderzoek kwamen twee mannen, 36 en 21 jaar uit Veenendaal, naar voren. Zij zijn maandag 13 mei aangehouden. In een woning is een doorzoeking gedaan waarbij geld, diverse mobiele telefoons en vermoedelijk harddrugs in beslag genomen. Het tweetal wordt donderdag 16 mei voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

Aanpak Ondermijning

Drugshandel vormt voor een groot deel de basis van ondermijning. Door ondermijnende criminaliteit wordt onze rechtstaat ondergraven. Jongeren en volwassenen worden meegezogen op een crimineel pad waar ze moeilijk van af kunnen, drugshandel kan vaak leiden tot intimidatie en afpersing. Kwetsbare wijken worden nog kwetsbaarder doordat criminelen er de dienst uitmaken. De aanpak van ondermijning is gericht op het duurzaam verstoren van criminele activiteiten, netwerken en structuren.

Help mee en meld

Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor tel 0800 -7000.