Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Verdachte babbeltrucs aangehouden

Vijf babbeltrucs in Leiderdorp, daar wordt een 24-jarige Amsterdammer van verdacht. Na onderzoek van de districtsrecherche Leiden-Bollenstreek kwam zijn identiteit aan het licht en werd hij op dinsdag 21 mei aangehouden. De verdachte wordt eind deze week voorgeleid aan een rechter-commissaris.

babbeltruc, diefstal uit woning, sieraden, geld, afleiden, Foto: Korpsmedia politie

Begin april was er sprake van een golf aan babbeltrucs in Leiderdorp. Iemand die inwoners belde en zich voordeed als zijnde een medewerker van de bank of zelfs de politie, wist op deze manier mensen pinpassen en sieraden afhandig te maken. Soms waren ellenlange telefoongesprekken nodig om de slachtoffers ervan te overtuigen dat zij mogelijk het slachtoffer waren van criminelen en dat het beter zou zijn om hun kostbare spullen en pinpas af te geven. Deze werden vervolgens thuis opgehaald door iemand die in het complot bleek te zitten. De slachtoffers werden op deze manier ernstig gedupeerd, omdat zij in goed vertrouwen inderdaad hun pinpas en sieraden meegaven. Met de pinpassen werd vervolgens geld opgenomen of werden goederen besteld.
 

Met de aanhouding van de Amsterdammer verwacht de recherche in ieder geval vijf babbeltrucs in Leiderdorp te hebben opgelost. Het onderzoek gaat onverminderd verder, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De nu aangehouden verdachte zit vast voor verhoor en wordt eind deze week voorgeleid aan een rechter-commissaris die een besluit zal nemen over de voorlopige hechtenis van de man.