Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding heterdaad na explosie bij bedrijfspand in Amsterdam-Zuidoost

In de nacht van woensdag 22 mei op donderdag 23 mei 2024 vindt er een explosie plaats bij een bedrijfspand aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost. Agenten weten kort hierna een 17-jarige verdachte aan te houden. Zondag was op hetzelfde adres ook al sprake van een explosie. De recherche zoekt getuigen in beide zaken.

Rond 04.10 uur komt er bij de meldkamer een melding binnen van buurtbewoners die wakker schrikken van een harde knal. Agenten gaan direct ter plaatse en zien dat de pui van een bedrijfspand flink beschadigd is. Ruiten zijn gesneuveld en de grond ligt bezaaid met glasscherven. Ook is de voorzijde van het pand met graffiti bespoten.

Aanhouding
In de directe omgeving weten agenten kort na de explosie een minderjarige verdachte aan te houden. Op het moment van de explosie waren er geen mensen in het pand aanwezig en is er gelukkig niemand gewond geraakt. Forensische Opsporing (FO) en Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) zijn direct een uitgebreid onderzoek gestart.

In de vroege ochtend van zondag 19 mei was het bedrijfspand ook al doelwit van een explosie. De recherche onderzoekt of deze incidenten verband met elkaar houden.

Getuigen gezocht
Heeft u iets gezien of gehoord op zondag19 mei rond 2 uur, of donderdag 23 mei rond 4 uur? Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van sociale beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Meldt u zich dan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.

BVH 2024120262