Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Dealer op heterdaad betrapt in De Pijp

Agenten hebben donderdagavond 23 mei een 36-jarige man op heterdaad betrapt op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij onderzoek in zijn woning is een grote hoeveelheid drugs en geld aangetroffen.

Surveillerende agenten zagen de man in eerste instantie op de kruising van de Hunzestraat met de Uiterwaardenstraat zijn auto op een stoep parkeren. Nadat hij wat telefonische handelingen verrichtte, liep hij naar een woning en gooide daar een lichtgeel pakje door de brievenbus. Omdat de indruk ontstond dat hier mogelijk drugs werd gedeald, besloten de agenten de auto te volgen. De bestuurder kreeg een stopteken op de Rijnstraat en kon op heterdaad worden aangehouden. Hij had een geldbedrag op zak en ongeveer zestien wikkels cocaïne.

De 36-jarige Amsterdammer is aangehouden en zit nog vast. Bij doorzoeking van zijn woning troffen agenten een grote hoeveelheid verdovende middelen en voor duizenden euro’s aan contant geld aan. Deze zijn in beslag genomen. De forensische opsporing onderzoekt momenteel om welke drugs het precies gaat en hoeveel is aangetroffen. Het zou in totaal om ongeveer 12 kilogram harddrugs gaan: o.a. MDMA, Xtc-pillen, amfetamine en ketamine, maar ook versnijdings- en verpakkingsmiddelen.

Meld Misdaad Anoniem
Weet jij iets over criminele activiteiten? Heb je iets gezien of herken je iemand? Dan is dat waardevolle informatie die ertoe kan leiden dat daders worden opgespoord en criminaliteit wordt gestopt. Je kan deze tips ook anoniem doorgeven. Dan word je naam niet genoteerd. Bel dan 0800-7000 of meld via www.meldmisdaadanoniem.nl

Bel met de politie

Bel 0900-8844