Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Verdachte inrijden dragqueen aangehouden

De politie heeft in het onderzoek naar een poging tot zware mishandeling van een dragqueen en diens partner een 26-jarige Amsterdammer aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de nacht van zondag 6 op maandag 7 augustus 2023 na een woordenwisseling op de Vijzelstraat op de slachtoffers te zijn ingereden.

roze in blauw,  Foto: Korpsmedia politie

Die bewuste nacht wilden de dragqueen en diens partner een taxi naar huis nemen, maar de taxichauffeur weigerde het koppel te vervoeren. Na een discussie zou de taxi achteruit zijn gereden en vervolgens accelererend op de slachtoffers zijn ingereden. Bij het wegspringen door de dragqueen en haar partner zou de auto haar hebben geschampt, maar gelukkig raakte niemand gewond. Dit neemt echter niet weg dat dit enorm veel impact heeft gehad op de slachtoffers en de queer-community.

 

Aanhouding

De verdachte kwam na het incident in beeld dankzij verklaringen van omstanders. Hij kon uiteindelijk op 10 april 2024 worden aangehouden. Na zijn verhoor is de verdachte heengezonden. De officier van justitie neemt op een later moment een vervolgingsbeslissing in de zaak.

 

Roze in Blauw

In Amsterdam moet je kunnen zij wie je bent. Mocht je anti-homogeweld ervaren, weet dat je altijd bij de politie terecht kunt. Wij nemen dit soort zaken serieus. Daarvoor kun je bijvoorbeeld contact opnemen met Roze in Blauw. Roze in Blauw is het landelijk netwerk van de politie. Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI+) die te maken krijgen met discriminatie, bedreiging, mishandeling of andere strafbare zaken gerelateerd aan hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit kunnen daar melding doen.

 

Politiemensen van Roze in Blauw bieden een luisterend oor, verwijzen door, bemiddelen en ondersteunen hen die melding of aangifte willen doen van LHBTI+-gerelateerde incidenten. Ook mensen die vermoeden dat iemand in hun omgeving bedreigd of lastiggevallen wordt vanwege het feit dat zij lesbisch, homo, biseksueel of transgender zijn, kunnen contact opnemen.

 

Wil je iemand van Roze in Blauw spreken? Bel dan met 088-1691234. Je kan uiteraard ook altijd bij ons terecht via de algemene politiekanalen en bureaus. Spoed? Bel dan 112.

 

Bel met Roze in blauw

Bel Roze in blauw