Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Vrouw overleden na schietincident op Helperzoom in Groningen

Op de Helperzoom in Groningen heeft in de nacht van zondag 26 mei op maandag 27 mei rond 0:30 uur een schietincident plaatsgevonden. Vlak daarna is een 24-jarige vrouw uit Groningen overleden.

De politie kreeg aanvankelijk een melding van een dreigende situatie in een woning aan de Helperzoom. Ter plaatse ontstond er een situatie, waarbij één agent zich genoodzaakt voelde te schieten. De vrouw raakte zwaargewond en overleed kort daarna.

Rijksrecherche
De betrokken agenten raakten niet gewond. Zij zijn opgevangen op het politiebureau en team collegiale ondersteuning is ingeschakeld. Op de plaats delict is uitgebreid onderzoek gedaan. Omdat er is geschoten door de politie, is de Rijksrecherche in kennis gesteld. Zij zullen het incident onderzoeken.

In alle gevallen van vuurwapengebruik door politiefunctionarissen met letsel of dood tot gevolg doet de Rijksrecherche, een opsporingsdienst die deel uitmaakt van het Openbaar Ministerie, onderzoek. Als het onderzoek is afgerond, beoordeelt het OM of het optreden door de politie rechtmatig was. Om het onderzoek niet te verstoren of te beïnvloeden, doet de politie geen inhoudelijke uitspraken over het incident totdat de onderzoeksresultaten bekend zijn. 

Nota bene: omdat het onderzoek wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche ligt de woordvoering bij het Openbaar Ministerie.