Ga naar content

Dood Beyhan Demirci (60) op het balkon van haar flat

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=LwqndjR6yUA

Update 17 mei 2016 - 15.000 euro beloning

Aanhoudingen
In 2015 zijn twee mannen aangehouden van wie gedacht werd dat ze de autodieven waren. Er bleken uiteindelijk te weinig aanknopingspunten om hen langer vast te houden.

Verdachte man
Getuigen hebben vlak voor mevrouw Demirci werd doodgeschoten een man bij de flat zien rondhangen. Hij was rond de 30 jaar oud, had een donkere huidskleur en leek een grauwe doffe huid te hebben. Wat verder opviel waren zijn kleine ogen, brede neus en dikke lippen. Het is niet bekend wat hij daar deed. De politie hoopt dat hij zich snel zelf wil melden. Als mensen vermoeden wie hij was, wil de politie dat ook graag horen.

Auto’s
Een donkere Volkswagen Golf en een witte Volkswagen Caddy zijn allebei rond de moord in de buurt van de flat gezien. De politie wil nog altijd graag weten of de donkere Golf en witte Caddy iets te maken hebben met de moord op mevrouw Demirci.

Beloning
De hoofdofficier van justitie stelt een beloning beschikbaar van 15.000 euro. Die is voor de tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de schutter.

Andere moorden
Mogelijk is er een verband met de moorden in het Turkse milieu. Als er mensen zijn die daar informatie over hebben, wil de politie graag met hen in contact komen.

Vragen politie

  • Wie heeft er meer informatie over de man die bij de flat rondhing?

  • Wie heeft er meer informatie over de donkere Volkswagen Golf en/of de witte Volkswagen Caddy?

  • Wie kan er meer vertellen over een mogelijk verband met de moorden in het Turkse milieu?

Reacties
Politie Eenheid Amsterdam: 0800-6070 (gratis) Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis) TNI: 088 - 661 7734

Update 31 maart 2015 - Verdachte aangehouden

Een arrestatieteam heeft maandagochtend 30 maart 2015 om 05.30 uur in Heemskerk een 25-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van de BMW 320, die gebruikt is als vluchtauto bij het dodelijk schietincident aan de Pieter van der Werfstraat in Amsterdam-Geuzenveld.

Op dinsdagochtend 31 maart 2015 heeft de recherche een 22-jarige man uit Beverwijk in het Huis van Bewaring als verdachte gehoord in verband met de diefstal van de vluchtauto . Beide verdachten zijn bekenden van de  politie.

De in Heemskerk aangehouden verdachte kwam in beeld na forensisch- en technisch onderzoek aan de gebruikte vluchtauto. Deze auto is in brand gestoken, maar desondanks was het voor forensisch specialisten mogelijk om sporen veilig te stellen. Deze sporen leidden uiteindelijk naar de in Heemskerk aangehouden verdachte.

Rechercheurs die dit onderzoek onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam in behandeling hebben, sluiten meer aanhoudingen niet uit.

Bekijk de beelden van de arrestatie hieronder:  

Update 17 februari 2015 - Beelden diefstal BMW

Update 24 feb 2015: Na de uitzending in Opsporing Verzocht, Bureau 020 en Bureau NH kwamen er 5 tips binnen met nuttige informatie van een getuige over de vluchtauto. Op zaterdagavond 20 december werd deze, een BMW 320, gestolen vanuit een parkeergarage aan de Jan van Zutphenstraat in Amsterdam-Osdorp.

Autodieven gefilmd

De twee autodieven zijn door een bewakingscamera gefilmd. Om 23.18 uur loopt eerst één man de parkeergarage binnen. Het lijkt of hij aan het bellen is. Hij draagt een zwarte jas met een blauw bovenstuk en/of een blauwe capuchon. Onder zijn zwarte broek draagt hij sportschoenen. Hij bestuurt even later de BMW. Kort daarna komt een tweede man de garage binnen. Hij is helemaal donker gekleed en draagt donkere sportschoenen met een witte rand. 

Verdachten Diefstal BMW

Rol

Het duurt bij elkaar nog geen zeven minuten voor ze de auto openbreken en aan de praat krijgen. Om 23.25 uur rijdt de BMW met achter het stuur de man met de blauwe opdruk de parkeergarage weer uit. Het is nu nog niet duidelijk welke rol deze mannen hebben gespeeld bij de dood van mevrouw Demirci. Het zouden de schutter en de bestuurder van de vluchtauto kunnen zijn. Hoe dan ook zijn ze betrokken bij de zaak en dus is informatie over deze mannen heel belangrijk.

Plek BMW

Het is belangrijk om te weten waar de BMW 320 tussen zaterdagavond 20 december en woensdag 14 januari heeft gestaan. Misschien is er zelfs mee gereden. Het kan natuurlijk zijn opgevallen dat er mensen in die periode in de BMW zaten die daar eigenlijk geen beschikking over kunnen hebben.

Vragen

- Wie heeft er op zaterdagavond 20 december tussen 23.15 uur en 23.30 uur iets gezien van de diefstal van de BMW 320 vanuit een parkeergarage aan de Jan van Zutphenstraat in Amsterdam-Osdorp?

- Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de autodieven?

- Wie heeft er informatie over deze mannen?

- Wie weet waar de BMW 320 tussen zaterdagavond 20 december en woensdag 14 januari heeft gestaan of weet wie er in hebben gereden?

Tips

Heeft u informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld MIsdaad Anoniem: 0800-7000.

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: